United Group İK Direktörü İlknur Serdar İle İK Sohbetleri Etkinliği

09.10.2019 Tarihinde İstanbul Ticaret Üniversitesi Kariyer Merkezi tarafından, United Group İnsan Kaynakları Direktörü İlknur Serdar ile İnsan Kaynakları Sohbetleri etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlikte İlknur Hanım günümüz insan kaynakları uygulamalarından ve iş zekâsına yönelik kullanılan yazılımlardan bahsetti. Kariyer haritası oluştururken dikkat edilmesi gereken hususları belirtirken global ölçekli firmaların kültürel özellik ve davranış biçimlerini yaşamış olduğu örneklerle anlattı. İş başvurularında yaşanabilecek durumlar karşısında yeni mezunların neler yapması gerektiğini belirtti. Stajyerlik sürecinin iş deneyimi elde edilmesinde ve kurum kültürünün analiz edilmesi sürecinde çok değerli bir süreç olduğunu vurguladı.

Üniversitelerde düzenlenen bu tarz etkinliklerde iş dünyasından kişilerin tecrübelerinin paylaşılmasının ve öğrencilerin daha iş hayatına atılmadan önemli bilgiler edindikleri bu tarz organizasyonların önemini vurguladı. Öğrencilik hayatında veya iş hayatında çok kafaya takılan bir durum olan kişinin kendini başkalarıyla kıyaslama durumunun doğurabileceği olumsuz sonuçları belirtti. “Başkasının yazı sizin kışınız olabilir. Herkesin mevsimi farklıdır.” Sözüyle etkinliği bitirdi.

Etkinlik sonrası öğrencilerin sorularını yanıtlayan İlknur Hanım stajyer alımlarının Nisan ayında yapılacağını ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Kariyer Merkeziyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti.