TİCARET’ten büyük adım: ‘’İK Platformu’’ kuruluyor

İstanbul Ticaret Üniversitesi Kariyer Merkezi (KAMER), üniversitenin eğitim verdiği meslek alanlarında faaliyet gösteren firmaların insan kaynakları yöneticilerini, ‘’Kariyere Yön Verenler’’ etkinliğinde buluşturdu. Buluşmadan; üniversite ve firmaların İK uzmanlarından oluşacak ‘’İK Platformu’’ kurulması kararı çıktı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi, üniversite-iş dünyası işbirliği için büyük bir adım daha attı. İTO’ya ait Cemile Sultan Korusu’nda, önemli firmaların insan kaynakları yöneticilerini bir araya getiren İstanbul Ticaret Üniversitesi Kariyer Merkezi (KAMER), bu sayede önemli bir işbirliğinin temellerini de oluşturdu. ‘’Kariyere Yön Verenler’’ adlı zirvede, Genel Sekreter Prof. Dr. Murat Kasımoğlu’nun önerisiyle; İstanbul Ticaret Üniversitesi önderliğinde, firmalardan İK yöneticilerinin de katılacağı ‘’İK Platformu’’ oluşturulması kararı çıktı.

Zirve ilk olma özelliğini taşıyor
İstanbul Ticaret Üniversitesi Kariyer Merkezi (KAMER), Türkiye’de ilk kez yapılan bir organizasyona imza attı. Öğrencilerin kariyer hedeflerine yönelik birçok çalışma gerçekleştiren KAMER; sektörlerinde lider konumda yer alan 50’yi aşkın firmanın İnsan Kaynakları yöneticilerini ve yetkililerini İTO Cemile Sultan Korusunda bir araya getirdi. Zirveye, KAMER yetkililerinin yanı sıra, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin İTO’ ile birlikte yürüttüğü projelerde görev alan öğrenciler, Rektör Yardımcısı Prof. DR. Özgür Çengel, Genel Sekreter Prof. Dr. Murat Kasımoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Adnan Eceviş de katıldı.

Kariyer Merkezi Müdürü Uğur Kaya zirvede yaptığı sunumda, sektörlere deneyimli mezunlar kazandırmak amacıyla üniversitenin yaptığı çalışmalar ve yürüttüğü projeler hakkında bilgiler verdi. Zirveye katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Çengel ise üniversite-iş dünyası işbirliğine yönelik çalışmaları anlattı, İTO ile üniversite arasındaki organik bağın müfredatı nasıl şekillendirdiğine vurgu yaptı. Zirvede söz alan İK yöneticileri ise kendi sektörlerinin üniversitelerden beklentileri hakkındaki görüşlerini ifade ettiler.

İK Platformu kuruluyor
Zirvenin en önemli sonucu ise İstanbul Ticaret Üniversitesi Gene Sekreteri Prof. Dr. Murat Kasımoğlu’nun konuşması sırasında ortaya attığı, ‘’üniversite ile İK yöneticilerinden oluşacak İK Platformu kurulması’’ fikri sayesinde ortaya çıktı. Bu fikir zirveye katılan insan kaynakları yöneticilerini heyecanlandırdı.

Kurulacak İK Platformu, üye firmaların İK yetkilileri ile üniversitenin Kariyer Merkezi’ni bir araya getirecek. Sektörler hakkındaki sorunlar araştırılacak, firmaların mezunlardan beklentileri ortaya konacak. Üniversite öğrencileri de çalışmalara entegre edilecek. Düzenlenecek toplantılarla ortaya çıkacak görüşlere göre, üniversite bölüm müfredatlarında değişikliğe gidebilecek.