TİCARET’ten bir rekor daha: Kariyer gününe 110 firma katıldı

İstanbul Ticaret Üniversitesi 14. Kariyer Günü bir rekora sahne oldu. Türkiye’nin sektör lideri firmaları başarılı öğrencileri kendi çalışanları yapabilmek için birbiriyle yarıştı. İstanbul Ticaret Üniversitesi Kariyer Gününe 110 firmanın katılmasıyla yükseköğretim kurumları arasında bir rekora daha imza attı.

Her yıl Kariyer Merkezi (KAMER) tarafından düzenlenen İstanbul Ticaret Üniversitesi Kariyer Günü’nün 14’ncüsü, üniversitenin Sütlüce Yerleşkesinde gerçekleşti. Kariyer Günleri’ne her biri sektörleründe öncü olan 110 ulusal ve uluslararası firma katıldı. Bu rakam Türkiye’deki bir üniversite kariyer gününe katılan en fazla firma sayısı olarak da kaydedildi.

1. Kariyer Gününde Rektör Prof. Dr. Nazım Ekren, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Çengel, Genel Sekreter Yardımcısı Adnan Eceviş ve KAMER Müdür Uğur Kaya katılımcı firmaların stantlarını tek tek dolaşarak öğrencilere yönelik sağladıkları imkânlara dair bilgiler aldılar.

FİRMALAR YARIŞTI
Firmaların insan kaynakları ve tanıtım birimleri, yetenekli ve başarılı öğrencileri, mezuniyetlerinden sonra kendi bünyelerinde çalışmaya ikna etmek için çaba harcadı.
Binlerce öğrenci gün boyunca firmaların temsilcileri ile kariyer ve staj imkânlarını konuştu, işe alım kriterleri, çalışma koşulları ve kariyer adımları hakkında bilgiler aldı. Kariyer Günü boyunca sponsor firmaların düzenlediği eğlenceli etkinlikler sayesinde öğrenciler vize sınavlarının stresini atma fırsatı da elde etti.
Gün boyu devam eden etkinlikte, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin eğitim verdiği bölümleri ilgilendiren tekstil, kozmetik, eğitim, sigortacılık, kimya, lojistik, gıda, sağlık, bilişim, teknoloji, bankacılık, hava ulaşımı ve otelcilik gibi sektörlerden toplam 110 firmadan yaklaşık 200 insan kaynakları uzmanı yer aldı.

DEV FİRMALAR KATILDI
İstanbul Ticaret Üniversitesi 14. Kariyer Günü’ne katılanlar arasında TAI, DHL, Albaraka, Hilton, Ekol Lojistik, FLO, Orka Holding, ADL, İlbak Holding, Acıbadem Sağlık Grubu, Aras Kargo, Tekzen, Tacirler Yatırım, Rekabet Kurumu gibi sektörlerinde etkin konumda olan firma ve kuruluşlar da yer aldı.