Hüseyin YAVUZTÜRK - Albayrak Grubu İnsan Kaynakları Koordinatörü

Albayrak Grubu İnsan Kaynakları Koordinatörü Hüseyin Yavuztürk öğrenci ve mezunlarımız ile Kariyer Tavsiyelerini paylaştı.

Firmanızı kısaca tanıyabilir miyiz?

Albayrak Grubu, 1952’de inşaat sektörü ile başlayarak imalat sanayi, lojistik, hizmet, ve medya sektörlerinde faaliyet göstermeye istikrarlı bir şekilde devam etmektedir.
Türkiye’nin köklü ve güçlü şirketlerinden Albayrak Grubu; yeniliğe açık kadrolarıyla, öncü ve örnek olan, başarılı stratejileriyle ürün ve hizmet kalitesini daima arttırmayı amaçlayan, yurtiçinde ve yurtdışında faaliyetlerini sürdüren, milli değerlerine temelden bağlı bir şirkettir.
Sektördeki gelişmeleri ve pazardaki talepleri yakından takip eden firmamız, teknolojinin gelişimine uyumlu olarak ürün ve hizmetlerini sunmaya ve Türkiye ekonomisine büyük katkılar sunmaya devam etmektedir.

İşe alım sürecinde adaylarda aradığınız genel yetkinlikler nelerdir?

• Öğrenmeye açıklık,
• İletişim kabiliyeti ve kendini ifade etme yeteneği,
• Ekip çalışmasına uygunluk,
• Yeniliklere açıklık,
• Mevcut kaynakları verimli kullanma,
işe alım süreçlerimizde adaylarımızdan beklediğimiz genel yetkinliklerdir.

Öğrencilerimiz akademik eğitimler dışında ne tür eğitimleri alırlarsa daha ayrıcalıklı bir hale gelebilirler?

• Kişisel gelişim eğitimleri, ( İletişim ve Sunum Eğitimi, Zaman Yönetimi Eğitimi, Excel Eğitimi vs.)
• Dil Eğitimleri,
• Kurumsal Gelişim Eğitimleri, ( İç Yazışma Eğitimleri, Raporlama Eğitimleri vs.)
• Mesleki bilgi birikimi ölçümleyen eğitimler ve belgeler (SMMM belgesi, Psikoteknik Belgesi , Kalite Yönetimi eğitimleri vs.)

Stajların istihdam sürecine katkıları hakkındaki düşünceniz nelerdir?

Lise veya Üniversite dönemlerinde merak edilen veya ilgi duyulan sektörlerde yapılacak staj programları, tam olarak hangi sektörde hangi iş bölümlerinin olduğunu ve kendisinin o iş için ne kadar uyumlu olduğunu gözlemlemesi için büyük bir deneyim olarak görmekteyim.
Kişilerin daha sonraki kariyer yolculukları için altyapı oluşturarak farklı deneyimler ve yeni bağlantılar sağlamış olmaktadır.
Networkünü arttırarak, gözlem yapma şansı elde edecek olan stajyerlerin organizasyon, ilişki yönetimi ,iş disiplini ve zaman yönetimi gibi konularda kendilerini geliştirme fırsatı elde ettikleri için ilerleyen süreçlerde profesyonel iş hayatında büyük bir avantaj sağlayacaktır.
Üniversite ve lise öğrencilerinin mümkün olduğu sürece, farklı sektörlerde ve görevlerde staj yaparak kendilerini geliştirmelerini tavsiye edebiliriz. Albayrak Grubunda da farklı birçok sektörde stajyer ihtiyaçlar oluşmakta ve iş hayatına girmek için hazırlanan genç arkadaşlarımıza mümkün olduğunca destek vermeye özen gösterilmektedir.

İş ya da Staj arayışında olan adaylara ne tavsiye edersiniz?

• Üniversitedeki kulüp ve topluluklarda aktif görev almalarını,
• Kariyer Günleri etkinliklerinde kurumları yakından tanımalarını,
• Enerji ve motivasyonlarını yüksek tutmalarını,
• Araştırmacı ve meraklı olmalarını,
• Kurumların dönem dönem yayınlamış olduğu iş ve staj fırsatlarını takip etmelerini,
• Özgeçmişlerini sürekli güncel tutmalarını,
• İstediği kurum var ise doğrudan irtibata geçmelerini,
• Sosyal becerilerini aktif kullanmalarını,
tavsiye edebilirim.

Mülakata gidecek Öğrenci ve Mezunlara tavsiyeleriniz nelerdir?

• Güncel ve özverili bir özgeçmiş hazırlamalarını,
• Mülakatlarda sorulabilecek örnek sorulara karşı hazırlık yapmalarını,
• Heyecan kontrolünü ve vücut dilini doğru kullanmalarını,
• Mülakat uygun renklerde kıyafet, koyu ve sade kıyafetlerin tercih edilmesi,
• Mülakat ciddiyetini bozmayacak şekilde tavır ve davranışlarda bulunulması,
• Kendinizi çok fazla detaya girmeden, kısa ve öz bir şekilde tanıtarak başlamalarını,
• Hangi görev ve pozisyon için görüşmeye gittiyseniz, o işte kullanabileceğiniz yetkinliklerinizi akıcı bir şekilde sıralamalarını,
• Mülakatçının cümlelerini kesmeden, iyi bir dinleyici olduğunu göstermelerini,
• Göz temasını ve tebessümü eksik etmeden ve nezaket kurallarına uymalarını,

Öğrencilere ve Yeni mezun adaylara tavsiyeleriniz nelerdir?

• Öğrenciler ve yeni mezun arkadaşlara kişisel gelişimlerine önem vermeli ve sosyal hayattan kopmadan kariyer yolculuğuna başlamalarını tavsiye edebilirim. Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmamalarını ve hangi sektörde, hangi işin kendisini tam anlamda mutlu edeceğini iyi belirlemesi gerekmektedir.
• Üniversitelerin belli dönemlerde oluşturdukları kariyer günleri etkinliklerine katılarak kurumlar hakkında bilgi sahibi olabilirler. Aynı zamanda staj ve iş imkanlarıyla ilgili kurumların temsilcileriyle doğrudan iletişime geçmek, katkı sağlayan bir deneyim olacağını düşünüyorum.
• Mülakat tecrübesi kazanabilmek adına davet edildiğiniz tüm iş görüşmelerine katılmalarını ve Mülakat Simülasyonlarına fırsat buldukça katılmalarını tavsiye ederim.