Dilay KOLAYLI - SHAYA İşe Alım Müdürü

Shaya İşe Alım Müdürü Dilay Kolaylı öğrenci ve mezunlarımız ile Kariyer Tavsiyelerini paylaştı.

Firmanızı kısaca tanıyabilir miyiz?

Shaya 2002 yılında, Kuveyt merkezli Alshaya Grubu'nun Türkiye yatırımı olarak kurulmuştur. Shaya Moda-Hazır Giyim, Güzellik-Bakım ve Gıda perakendeciliği alanlarında Türkiye'de temsil ettiği uluslararası markaların mağazacılık operasyonlarını yürütmektedir. Bath and Body Works, Le Pain Quotidien, Pinkberry, Shake Shack, Starbucks, The Body Shop, Victoria's Secret Türkiye'de Shaya tarafından temsil edilen markalardır.

İşe alım sürecinde adaylarda aradığınız genel yetkinlikler nelerdir?

İletişim ve etkileme,
Kendini doğru ifade edebilme,
Öğrenmeye ve yeniliklere açık olmak,
Takım çalışmasına yatkınlık.

Öğrencilerimiz akademik eğitimler dışında ne tür eğitimleri alırlarsa daha ayrıcalıklı bir hale gelebilirler?

Kişisel gelişim ve mesleki eğitimler kendileri için yararlı olacaktır. Mezun olduktan sonra çalışmak istedikleri alanda kendilerine katmış oldukları ek bilgiler, diğer adaylardan bir adım öne geçmelerini sağlayacaktır.

Stajların istihdam sürecine katkıları hakkındaki düşünceniz nelerdir?

Henüz iş hayatına başlamamış, belki de belirli bir kariyer hedefi olmayan öğrencilerin farklı sektörlerde ve farklı departmanlarda staj tecrübesi edinmelerinin kendileri için daha iyi bir kariyer planlaması yapabilmeleri açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Kariyer hedeflerini yönelik altyapılarını oluşturuken aynı zaman da farkı networkler edinme şansı yakalayacaklardır.

İş ya da Staj arayışında olan adaylara ne tavsiye edersiniz?

Sektörü tanımaya yönelik araştırmalar yapmalarını, üniversitelerinin sunduğu kariyer günleri etkinliklerinde aktif rol almalarını, ilgili oldukları firmaları yakından takip ederek iş ve staj fırsatı yakaladıklarında direkt olarak iletişime geçmelerini ve motivasyonlarını her zaman yüksek tutmalarını tavsiye ederim.

Mülakata gidecek Öğrenci ve Mezunlara tavsiyeleriniz nelerdir?

Öncelikle ilk izlenim açısından profesyonel bir dış görünüş sağlamalarını, zamanında görüşmeye katılmalarını ve saygılı bir tavır sergilemelerini tavsiye ederim. Başvurmuş oldukları pozisyon ve firma hakkında araştırma yapmaları mülakat sürecinde daha güçlü bir iletişim kurabilmek açısından faydalı olacaktır. Özgeçmişlerini özverili bir şekilde hazırlamaları, yetkinliklerinin ve duygularının farkında olmaları kendilerini daha doğru ifade edebilmelerini sağlayacaktır. Mülakat sırasında adayların, istekli oluşları, değerlendirici de oldukça olumlu bir etki yaratmaktadır.Bununla birlikte göz teması kurmak ve akıcı konuşmak oldukça önemlidir.

Öğrencilere ve Yeni mezun adaylara tavsiyeleriniz nelerdir?

Kişisel ve sosyal gelişimlerine önem vermelerini, gerçekten hangi sektörde ve hangi alanda çalışmak istediklerine karar verebilmek adına araştırmalar yapmalarını, davet edildikleri mülakatlara hiç istemedikleri bir alan olmadığı sürece deneyim kazanmak adına katılmalarını ve en önemlisi olarak iş arama sürecinde motivasyon ve enerjilerini asla kaybetmemelerini tavsiye ederim.