Dev firmalar Türkiye’nin en büyük Kariyer Günü’nde TİCARET’te buluştu

İstanbul Ticaret Üniversitesi 15. Kariyer Günü 100’ü aşkın ulusal ve uluslararası firmanın katılımıyla Sütlüce yerleşkesinde gerçekleşti. Sektörlerinin lideri konumundaki firmalar, Türkiye’nin en büyük Kariyer Günü’nde TİCARET’li öğrencileri kadrolarına katmak için birbiriyle yarıştı.

Her yıl Kariyer Merkezi (KAMER) tarafından düzenlenen İstanbul Ticaret Üniversitesi Kariyer Günü’nün 15’ncisi, üniversitenin Sütlüce Yerleşkesinde gerçekleşti. Kariyer Günleri’ne her biri sektörlerinde öncü olan 100’ün üzerinde ulusal ve uluslararası firma katıldı. Firmaların insan kaynakları ve tanıtım birimleri, yetenekli ve başarılı öğrencileri, mezuniyetlerinden sonra kendi bünyelerinde çalışmaya ikna etmek için çaba harcadı.

ÜST YÖNETİMDEN İLGİ

İstanbul Ticaret Üniversitesi 15. Kariyer Günü’ne üniversitenin üst yönetimi de ilgi gösterdi. Açılışı İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve İTO Meclis Başkanı Öztürk Oran, Mütevelli Heyet Üyeleri Orhan Albayrak ve Abdülkerim Çay, Rektör Prof. Dr. Nazım Ekren, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Genel Sekreter Prof. Dr. Murat Kasımoğlu birlikte yaptılar.
Başkan Oran ve beraberindekiler daha sonra etkinliğe katılan tüm firmaların stantlarını tek tek gezerek İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencilerine sağladıkları imkanlarla ilgili bilgiler aldılar.

BİNLERCE ÖĞRENCİ STAJ VE İŞ FIRSATI İÇİN FİRMALARLA GÖRÜŞTÜ

Binlerce öğrenci gün boyunca firmaların temsilcileri ile kariyer ve staj imkanlarını konuştu, işe alım kriterleri, çalışma koşulları ve kariyer adımları hakkında bilgiler aldı. Kariyer Günü boyunca sponsor firmaların düzenlediği eğlenceli etkinlikler sayesinde öğrenciler derslerin stresini atma fırsatı da elde etti.
Gün boyu devam eden etkinlikte, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin eğitim verdiği bölümleri ilgilendiren tekstil, kozmetik, eğitim, sigortacılık, kimya, lojistik, gıda, sağlık, bilişim, teknoloji, bankacılık, hava ulaşımı ve otelcilik gibi sektörlerden 100’ü aşkın firmadan yaklaşık 250 insan kaynakları uzmanı yer aldı.

DEV FİRMALAR KATILDI

İstanbul Ticaret Üniversitesi 15. Kariyer Günü’ne katılanlar arasında TAI, DHL, UPS, MNG Kargo, Ekol Lojistik, Media Markt, Turkuaz Medya Grubu, Decathlon, Aytemiz Petrol, Hilton, Gratis, Vakıf Katılım, İlbak Holding, Ramsey, Damat Tween, Flo, Fuji Film, LC Waikiki gibi sektörlerinde etkin konumda olan firma ve kuruluşların yanı sıra İTO Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) ve İstanbul Ticaret gazetesi de yer aldı.